Nij Talint Orkest It Fean en omkriten 2023

Wat een succesvol project!

Samen met CMV De Vrije Fries Oudehorne en Concordia Aldeboarn organiseerde HMC in het najaar van 2023 Nij Talint Orkest It Fean en omkriten!

Nij Talint Orkest is een muziekproject voor volwassenen. Muzikale ervaring is niet nodig. In tien weken kun je ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken. Je maakt kennis met een geweldige nieuwe hobby, in een ontspannen, sociale sfeer, het plezier staat voorop!

Vanaf zaterdag 7 oktober speelden zo’n 40 nieuwe muzikanten elke week samen in een groep. Met hulp van ervaren muzikanten van de verenigingen kregen zij de allereerste klanken uit hun instrument. In de eerste repetities werd er vooral unisono gespeeld, om de juiste toon te vinden, maar na verloop van tijd werd de muziek meerstemmig. Je zag het plezier toenemen, de ogen begonnen te glunderen: “wauw, het is al net een echt orkest!”

Na 10 repetities werd het project met een feestelijk slotconcert afgesloten in De Rinkelbom in Heerenveen. Met veel bravoure werd het geleerde in praktijk gebracht, het enthousiasme schalde van het podium!

Prachtig om te zien dat we zoveel mensen enthousiast hebben kunnen maken voor de blaasmuziek en onze passie met hen hebben kunnen delen.

Dank aan Mear Mei muzyk voor het ontwikkelen van het concept en aan Jan Roelof Geertsma Fonds, Lammert Koopmansstichting, Het Cultuurfonds en Gemeente Heerenveen die er met hun bijdrage voor hebben gezorgd dat het mogelijk werd dit project te realiseren!