Dirigent

dirigent Hendrik de Boer

Hendrik de Boer

 

Hendrik de Boer (1986) studeerde ‘euphonium’ aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Ane Travaille. Deze opleiding rondde hij in juni 2012 succesvol af. Hij volgde masterclasses bij o.a. Jukka Myllys, David Childs, Steven Mead en Glyn Williams. In 2011 speelde hij, op uitnodiging van Allan Withington, tijdens een studieweek in Manchester mee met de Engelse‘Fodens Band’.

Naast ‘euphonium’ studeerde hij ook ‘HaFaBra-directie’, eveneens aan het Prins Claus Conservatorium bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude. Deze opleiding rondde hij in mei 2012 succesvol af. Hij volgde masterclasses bij Bjorn Sagstad, Allan Withington, Jose Rafael Pascual Vilaplana en Rune Bergmann.

Hendrik speelde vanaf september 2000 bij brassband Soli Brass Leeuwarden. Hier was hij van september 2003 tot juli 2012 solo euphonium en later ook regelmatig assistent-dirigent.

Tegenwoordig dirigeert Hendrik sinds januari 2011 Chr. Muziekvereniging ‘De Bazuin’ Ureterp, sinds oktober 2012 Heerenveens MuziekCorps en is hij regelmatig actief als gastdirigent. Daarnaast remplaceert hij regelmatig bij o.a. de orkesten van defensie en bij het Noord Nederlands Orkest.

Naast het spelen en dirigeren is Hendrik ook actief als componist en arrangeur. Hij arrangeerde onder andere voor Rianne Botma, Femke IJlstra, Bart Schneemann, Perry Hoogendijk en het Nederlands Blazersensemble. In 2009 arrangeerde hij het complete ‘Requiem’ van John Rutter voor brassband, koor en solisten. In 2012 schreef hij samen met Wendy Postma de musical ‘Fortissimo en de magische noot’. Een aantal van zijn arrangementen worden sinds 2012 uitgegeven bij Lake Music Publications.

www.hendrikdeboermusic.com