Dirigent

Jelle Visser

Sinds 1 januari 2022 staat HMC onder leiding van Jelle Visser.

Als dirigent/bandleider heeft hij verschillende orkesten onder zijn hoede gehad, waaronder Bigband Burgum, Bigband Heerenveen, Fanfare De Vrije Fries en het Frysk Leerorkest.
Momenteel dirigeert hij (naast HMC) Saxofoonorkest Arundo te Beetsterzwaag en sinds jaar en dag Bigband Drachten. Jelle is tevens onvermoeid enthousiast (al 33 jaar!) bandcoach voor de jazzworkshops Milestones en Swingtime.

Arrangeur
Jelle is veel gevraagd voor het op maat bewerken van muziekstukken. Zijn arrangementen worden uitgevoerd door o.a. de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso‘ (KMKJWF), de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Noord Nederlands Orkest, Noordpool Orkest, Frysk Jeugdorkest, de Spikerpakkenband, het Noord Nederlands Jeugd Orkest, de Basic Bigband, Philharmonie Zuid-Nederland, Jeugdorkest Nederland, Nederlands Blazersensemble (arrangeur voor compositiewedstrijd).

Docent
Voor Ateliers Majeur (Heerenveen) en Kunst & COO (Oosterwolde) werkt Jelle als Vakleerkracht Muziek aan verschillende basisscholen in provincie Fryslân.

Saxofonist
Jelle speelde bij Oude Stijl jazzorkest de Harsenskrabbers (op klarinet, sopraan-, alt- en tenorsax en ventieltrombone), de New Metronome Bigband (altsax), coverbands Walrus Gumboots, dr. Bill en Billboard (tenorsax). Tegenwoordig is Jelle actief op tenorsax in Het Saxofoonorkest.