HERKE, Superheld van Heerenveen

Muzikale én sportieve theatervoorstelling!

Op 24 en 25 november 2018 werd de sporthal van dé Sportstad van Friesland het toneel van een nieuwe superheld. Het Heerenveens MuziekCorps presenteerde de sportiefste muziektheatervoorstelling van 2018: HERKE, Superheld van Heerenveen! Dit was tevens de officiële afsluiter van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 in Gemeente Heerenveen.

Wie is Herke?

Herke is een jongen met een grote fantasie. Hij heeft maar één droom, superheld worden. Want als je een superheld bent, word je nooit vergeten. Iedereen wil een handtekening van je én je krijgt zelfs een standbeeld, een straat of een stadion cadeau!

Wanneer Herkes ouders alleen maar tijd lijken te hebben voor de sportieve prestaties van zijn zus, droomt hij over bekende helden van tv, zoals Batman, Superman, Wonderwoman en de Hulk. Een wanhopige oproep over een gestolen gouden plak zet Herke in actie. In een nachtelijk avontuur ontmoet hij verschillende Heerenveense helden zoals Abe Lenstra, Wim Duisenberg, Domela Nieuwenhuis, Clement van Maasdijk en Fedde Schurer. Is dit de kans voor Herke om een echte superheld te worden?

Onder leiding van het Heerenveens MuziekCorps wordt een verhaal verteld met oude en nieuwe helden. Bekende muzikale nummers die passen bij het thema “Helden” zijn in een nieuw jasje gestoken. Deze beeldende, muzikale én sportieve theatervoorstelling wordt vormgegeven door diverse sporters waaronder Turnvereniging WIK-FTC, Kunstschaatsclub Thialf en Judo Edwin Steringa. Naast acteurs uit de Gemeente Heerenveen, werken ook oud burgemeester Peter de Jonge en Olympisch Kampioene Ireen Wüst mee aan de voorstelling. De regie is in handen van Anne Zijlstra en de muzikale leiding heeft Hendrik de Boer. Janneke Brakels verzorgt naast zang ook de muzikale begeleiding van het speciaal samengestelde kinderkoor.

Bekijk de aftermovie van de voorstelling:

Met dank aan: Gemeente Heerenveen, Provincie Fryslân, Heerenveen ’n Gouden Plak, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, EHProductions en Active Productions.