Kick-off nieuwe superheld!

 

HEERENVEENDe feestelijke kick-off van de nieuwe LF2018-productie van het Heerenveens MuziekCorps is maandag gegeven. Met het aansnijden van de ‘Herke taart’ en het spelen van de soundtrack van Spiderman is de repetitieperiode van ‘HERKE – Superheld van Heerenveen’ officieel afgetrapt.

Het Heerenveens MuziekCorps komt dit jaar met een speciale voorstelling in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. Met deze multidisciplinaire productie gaan de muzikanten een nieuwe creatieve uitdaging aan. Onder leiding van het harmonieorkest wordt een verhaal verteld met oude en nieuwe helden. Bekende muzikale nummers, die passen bij het thema ‘Helden’, zijn in een nieuw jasje gestoken.

Diverse sporters en acteurs uit Heerenveen en omgeving doen mee aan de muzikale én sportieve theatervoorstelling. Door een bijzondere samenwerking met onder andere turnvereniging WIK-FTC, KCThialf en Heerenveense toneelverenigingen wordt het een echte mienskipsvoorstelling. Bovendien is er speciaal voor deze gelegenheid een kinderkoor samengesteld met muzikale talenten uit de regio. Het koor wordt gecoacht door zangeres Janneke Brakels, die zelf ook in de voorstelling te zien zal zijn. Anne Zijlstra is verantwoordelijk voor het script en heeft de regie in handen. Muzikaal leider en tevens dirigent van het Heerenveens MuziekCorps is Hendrik de Boer.

Het verhaal van de theatervoorstelling gaat over Herke, een jongen met een grote fantasie. Hij heeft maar één droom: superheld worden. Als je superheld bent, word je immers nooit vergeten. Iedereen wil een handtekening van je én je krijgt zelfs een standbeeld, een straat of een stadion cadeau.

Wanneer Herkes ouders alleen maar tijd lijken te hebben voor de sportieve prestaties van zijn zus, droomt hij over bekende helden van tv, zoals Batman, Superman, Wonderwoman en de Hulk. Een wanhopige oproep over een gestolen gouden plak zet Herke aan tot actie. In een nachtelijk avontuur ontmoet hij verschillende Heerenveense helden zoals Abe Lenstra, Wim Duisenberg, Domela Nieuwenhuis, Clement van Maasdijk en Fedde Schurer. Is dit de kans voor Herke om een echte superheld te worden?

Als laatste LF2018 project van Gemeente Heerenveen haalt het Heerenveens MuziekCorps alles uit de kast om een mooie afsluiter neer te zetten van het afgelopen culturele jaar. Op 24 en 25 november is de voorstelling ‘HERKE – Superheld van Heerenveen’ vier keer te zien in Sportstad dat voor de gelegenheid tot een theater is omgetoverd. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Meer informatie en tickets op www.vanplan.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *