Harmonieorkest

Op zaterdag 19 november 2022 speelt HMC tijdens het federatiefestival in de Doelhofkerk te Oldeboorn. Door de goede organisatie van plaatselijke muziekvereniging Concordia kan het aanwezige publiek genieten van vijf verschillende orkesten, met elk een eigen muzikaal programma. HMC speelt onder andere ABBA Gold en The Blues Brothers Revue, welke prachtig tot hun recht komen in de akoestiek van de kerk.

Vanaf januari 2022 is Jelle Visser dirigent bij HMC.
Samen met hem kiezen we voor een repertoire wat goed past bij de huidige bezetting en in de smaak valt bij publiek. Op 8 mei serveert HMC een gevarieerd muzikaal menu aan haar gasten.

 

 

 

 

 

 

In november 2021 mag HMC eindelijk weer optreden voor publiek. Tijdens het “Kleintje Federatiefestival” speelt het orkest muziek met een film-thema, wat zeer gewaardeerd wordt door het publiek.

Vanaf september 2019 t/m juni 2021 dirigeert Jan ten Bos HMC. Vanwege de Covid19-perikelen kunnen we met deze dirigent slechts één groter optreden verzorgen.

In 2018 bedenkt HMC, opnieuw met Hendrik de Boer en Anne Zijlstra, in het kader Heerenveen” een familievoorstelling met muziek door HMC, sport (o.a. kunstschaatsen, turnen en judo) en theater.

 

 

 

Vanwege het 111-jarig jubileum in 2016 geeft HMC in het voorjaar een Amuseconcert, met hapjes gemaakt door leerlingen van het vak-college en brengt ze in het najaar de show “It’s A Kind Of Magic”, gebaseerd op muziek van de band Queen, waarbij turners van Topsport Noord een bijdrage leveren.

 

 

Samen met Hendrik de Boer en schrijfster/regisseuse Anne Zijlstra ontwikkelt HMC het Disney-concert dat twee keer wordt uitgevoerd voor basisschoolleerlingen uit de groepen 3 en 4.

Op het Harmoniefestival in 2013 winnen we de publieksprijs met onze Madiba Tribute, gearrangeerd door onze dirigent Hendrik de Boer.

Van 2012 tot 2019 staat HMC onder leiding van Hendrik de Boer en komt het orkest uit in de 3e divisie.

Jaarlijks neemt HMC deel aan het Najaarsconcert van de Federatie in de Gemeente Heerenveen en geeft het haar eigen ‘Jaarlijkse Uitvoering’. Vele kleine optredens zoals in het winkelcentrum, de kerstmarkt en op basisscholen vullen het jaar op.

Onder leiding van dirigent Henk Oenema behaalde HMC in november 2011 met 78,42 punten een 2e prijs tijdens het Concours in Zaandam.

Door HMC zijn vele studieweekenden georganiseerd, onder meer naar Ameland en Bakkeveen.

In de zomer van 2006 bracht HMC een muzikaal bezoek aan Baselga di Pinè in Italië, een zusterstad van Heerenveen. Er vond een uitwisseling plaats met het harmonieorkest Gruppo Bandistico Folk Pinetano. In februari 2006 bezochten zij al Heerenveen.

Het 100-jarig jubileum werd in 2005 groots gevierd met een heel jubileumjaar, welke werd geopend met een Nieuwjaarsconcert op 1 januari. Er volgden dat jaar verschillende aubades voor 100-jarigen inwoners van de Gemeente Heerenveen.Tevens vond er een reünie plaats in het Posthuis Theater, met een tentoonstelling over de geschiedenis van het orkest.
De reünie werd afgesloten met een concert van de Johan Willem Friso Kapel!

Op 17 februari 1905 werd Heerenveens Muziekcorps opgericht na de opheffing van muziekverenigingen Woudklank en Concordia.
Onder leiding van verschillende dirigenten klom HMC op naar de 2e divisie harmonieorkest en behaalde verschillende prijzen op concoursen.