Harmonieorkest

Op 17 februari 1905 werd Heerenveens Muziekcorps opgericht na de opheffing van muziekverenigingen Woudklank en Concordia.
Onder leiding van verschillende dirigenten klom HMC op naar de 2e divisie harmonieorkest en behaalde verschillende prijzen op concoursen.

 

Het 100-jarig jubileum werd in 2005 groots gevierd met een heel jubileumjaar, welke werd geopend met een Nieuwjaarsconcert op 1 januari. Er volgden dat jaar verschillende aubades voor 100-jarigen inwoners van de Gemeente Heerenveen.

Tevens vond er een reünie plaats in het Posthuis Theater, waar ook een tentoonstelling te zien was van de hele geschiedenis.
De reünie werd afgesloten met een concert van de Johan Willem Friso Kapel!

 

In de zomer van 2006 bracht HMC een muzikaal bezoek aan Baselga di Pinè in Italië, een zusterstad van Heerenveen. Er vond een uitwisseling plaats met het harmonieorkest Gruppo Bandistico Folk Pinetano. In februari 2006 bezochten zij ook in het teken van de uitwisseling Heerenveen.

 

Door HMC zijn vele studieweekenden georganiseerd, onder meer naar Ameland en Bakkeveen.

 

Sinds april 2011 draagt HMC een nieuw concertuniform ontworpen door Hans Noordstrand.

 

Onder leiding van dirigent Henk Oenema behaalde HMC in november 2011 met 78,42 punten een 2e prijs tijdens het Concours in Zaandam.

 

Jaarlijks neemt HMC deel aan het Najaarsconcert van de Federatie in de Gemeente Heerenveen en geeft het haar eigen ‘Jaarlijkse Uitvoering’. Vele kleine optredens zoals in het winkelcentrum, de kerstmarkt, in tuincentrum Bos, Tuin & Dier vullen het jaar op.

 

Sinds oktober 2012 staat HMC onder leiding van Hendrik de Boer en komt het Orkest uit in de 3e divisie.

 

Op het Harmoniefestival in 2013 winnen we de publieksprijs met onze Madiba Tribute, gearrangeerd door onze dirigent Hendrik de Boer.